werkwijze en service


Bij Kynodogs wordt gewerkt met de nieuwste methodes om uw hond de vacht-behandeling te bieden die uw hond nodig heeft.

Na het maken van een telefonische afspraak, komt u uw hond op het afgesproken tijdstip brengen. Samen met u wordt er gekeken in welke staat de vacht van uw hond verkeerd, en afhankelijk daarvan kijken we wat de wensen en mogelijkheden zijn. Na de behandeling kunt u uw hond ophalen op het afgesproken tijdstip.

Bij de start van de behandeling gaat uw hond in bad en wordt gewassen met speciale hondenshampoo, afgestemd op de vachtsoort van uw hond.
We föhnen de vacht droog met een waterblazer, zodat de huid niet uitdroogt of de hond het te warm krijgt. Op deze manier wordt ook meteen de loszittende wol uitgeblazen en is er een verminderde kans op constante rui! Indien nodig worden de nagels geknipt. Vervolgens wordt de vacht in het afgesproken model gebracht. 

Als uw hond klaar is, heeft hij of zij de mogelijkheid om even te rusten  of nog even lekker de benen te strekken in de salon.

Wij gaan diervriendelijk te werk en in samenwerking met u als eigenaar hopen wij uw hond de beste vachtverzorging mee te geven. En zijn verblijf in de trimsalon zo prettig mogelijk te laten verlopen. 

 

Voor het behoud van een gezonde huid en vacht is het voor veel honden noodzakelijk om regelmatig een trimsalon te bezoeken voor een trimbeurt.

Trimmen is een verzamelnaam voor het verzorgen van de vacht middels verschillende technieken: knippen, effileren, plukken, strippen, scheren, ontwollen, kammen, borstelen, ontklitten, was-blaasmethode, wassen en föhnen.

Niet alleen voor halflang en langharige honden is een trimbehandeling noodzakelijk, kortharige honden hebben eveneens baat bij een bezoek aan de trimsalon. Voor deze honden is er de was-blaasbehandeling om ze sneller door de overmatige verharing heen te helpen. 

Voor elke rashond is er een voorgeschreven model, een zgn. trimschema; we werken zoveel mogelijk volgens deze schema’s. Bij kruisingen kijken we welk schema het beste bij uw hond past. Smaken verschillen nu eenmaal en als u uw geliefde viervoeter graag anders getrimd ziet, laat het ons dan weten. Dan gaan we in overleg met u kijken welk model het mooiste is bij uw hond.

Een trimbehandeling ziet er als volgt uit:

  • Wassen en drogen met waterblazer
  • Borstelen/kammen en ontklitten*
  • In model brengen van de vacht 
  • Nagels knippen
  • Oren schoonmaken en eventueel plukken

*Ontklitten wordt alleen gedaan als er sprake is van enkele klitten. Bij het ontklitten staat het welzijn van uw huisdier voorop; het ontklitten is zeer belastend voor het dier en is arbeidsintensief. Dit kost extra tijd en dus geld. Doordat klitten dicht op de huid kunnen zitten, is het niet altijd mogelijk om ze te verwijderen zonder de huid te beschadigen. Mede hierdoor wordt bij veel klitten of vervilting altijd gekozen voor het kort scheren van de vacht.